Τσιάρα Αλεξάνδρα

Η Αλεξάνδρα Τσιάρα

Γεννήθηκε στην Βέροια το 1994, είναι απόφοιτη κατεύθυνσης σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (διδάσκων καθηγητής Χρ. Σαμαράς) , πτυχιούχος βιολιού και ανώτερων θεωρητικών.

Σε ηλικία 22 ετών βραβεύτηκε με Γ’ έπαινο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης του North College της Θεσσαλονίκης με το χορωδιακό έργο «Μικρή Σουίτα σε κόκκινο μείζον» και τον Σεπτέμβριο του 2011, σε ηλικία 17 ετών , με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης «Φουντούλης» στην κατηγορία «Μουσική Δωματίου» με το έργο για πιάνο και φλάουτο «Varför» .

Σε ηλικία 18 ετών συμμετείχε με πλήρη υποτροφία στην καλοκαιρινή μουσική ακαδημία «The ingenium Academy» στο Γουίντσεστερ της Αγγλίας, όπου έκανε σεμινάρια βιολιού και ορχήστρας με μέλη της London Symphony Orchestra και με απόφοιτους του Royal Northern College of Music. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και ορχήστρας με τον Angel Stankov , Σ. Παπάνα, Α. Σουσάμογλου .

Από το 2015 μέχρι τώρα είναι ενεργό μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων μεγάρου μουσικής (MOYSA) μέσω της οποίας έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης μαέστρους και μουσικούς και έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης .

Έχει συμμετάσχει σε μουσικά σύνολα και έχει κάνει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διδάσκει βιολί στο Ωδείο Άνω Πόλης.

Κλείστε συνάντηση