Θεοδότη Κάρτου

Γεννήθηκε στη Λάρισα . Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης , από όπου και πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί το 1996 και παράλληλα απέκτησε τα πτυχία ανώτερων θεωρητικών , αρμονίας , αντίστιξης, ενοργάνωσης και φούγκας . Συνέχισε τις σπουδές της με το βαθύχορδο όργανο της συμφωνικής ορχήστρας, το κοντραμπάσο , όπου και πήρε δίπλωμα το 2016.
Είναι συνοδός πιανίστα σε όλα τα όργανα και στον κλασικό χορό.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πιάνου και κοντραμπάσου με την F.Filipova , τον R.Sidon , Dmitri Tsanev , τον T.Barbee, Β.Παπαβασιλείου.
Ως καθηγήτρια πιάνου , έχει εργαστεί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση , σε μουσικά γυμνάσια και ολοήμερα δημοτικά σχολεία.
Ως συνοδός πιανίστα έχει λάβει μέρος σε εξετάσεις τις Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για προκήρυξη θέσεων πνευστών και εγχόρδων.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου για κλαρινέτο-πιάνο , φαγκότο-πιάνο , βιολί-πιάνο στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης έχει στο ενεργητικό της ρεσιτάλ πιάνου στη Θεσσαλονίκη , στο Βόλο , στις Σέρρες. Έχει βραβευτεί δυο φορές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Helexpo μουσικής δωματίου σε έργα για πιάνο και κλαρινέτο.

Από το 2005 και μέχρι σήμερα είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Λάρισας.

Επίσης είναι φοιτήτρια στο τμήμα μουσικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται στο Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης από το Σεπτέμβρη του 2018 ως καθηγήτρια κοντραμπάσου και συνοδός πιανίστα.

Κλείστε συνάντηση