Η Στέλλα Φούρλα γεννήθηκε στη Λαμία το 1992. Ξεκίνησε μαθήματα σαξοφώνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης της (Δ.Ω.Λ.) στην ηλικία περίπου των 10. Υπήρξε επίσης για αρκετά χρόνια μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας. Το 2014 αποφοίτησε με βαθμό Άριστα (8.83) από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στο σαξόφωνο (με καθηγητές τον Αθανάσιο Ζέρβα και Θεόφιλο Σωτηριάδη). Το 2012 πήρε δίπλωμα σαξοφώνου με βαθμό άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Δ.Ω.Λ. (τάξη Θ. Φυσέκη). Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου αρμονίας, πτυχίου αντίστιξης και πτυχίου φούγκας (τάξη Βασίλη Κίτσου), καθώς επίσης και πτυχίου Ενοργάνωσης Πνευστών (τάξη Ιωάννη Γράμψα), όλα με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Επίσης, φοιτά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μουσικές Τέχνες», με ειδίκευση στην ερμηνεία και εκτέλεση στο σαξόφωνο του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σαξοφώνου και θεωρητικών από τους Jean-Marie Londeix, Claude Delangle, George Porte, John Sampen, Griffin Campbell, Θεόδωρο Κερκέζο, Eric Honour, Leo Saguiguit, Γιώργο Χατζηνίκο κ. α..
Έχει αποσπάσει Β’ βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό σαξοφώνου το 2007 με πρόεδρο τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας σαξοφώνου Jean-Marie Londeix, καθώς επίσης και 3 φορές το Α’ βραβείο στο διαγωνισμό της Unesco στην κατηγορία μουσικών συνόλων με το σύνολο σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Το 2011 απέσπασε το Γ’ βραβείο στον διαγωνισμό ερμηνείας κονσέρτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως έπαθλο του οποίου ερμήνευσε κονσέρτο ως σολίστ με τη συνοδεία της ορχήστρας του ΤΜΕΤ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στον χώρο Τεχνών Βέροιας το 2012. Επίσης, την ίδια χρονιά απέσπασε το Γ’ βραβείο στον Α’ Πανελλήνιο και Παγκύπριο διαγωνισμό στην κατηγορία σολίστ. Επίσης έχει ερμηνεύσει ως σολίστ με τη συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σερρών (2014). Συμμετέχει ενεργά ως μέλος κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμούς σαξοφώνου και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια-συνέδρια σχετικά με την εξέλιξη του οργάνου και τις νέες τεχνικές. Μαθητές της έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια και συναυλίες, καθώς επίσης έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς σαξοφώνου.
Υπήρξε μέλος ορχηστρών σαξοφώνων, κουαρτέτων σαξοφώνων, Δημοτικών Φιλαρμονικών, καθώς και ποικίλων μουσικών συνόλων. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο αντικείμενο «Πληροφορική και Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση».
Από το 2013 εργάζεται στη Δ/βάθμια Εκπ/ση ως καθηγήτρια σαξοφώνου και από 2021 διδάσκει στο Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.