Λίγα λόγια για μας

Το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2006 από τον αρχιμουσικό κ. Παναγιώτη Διαμαντή, για να ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα για ανανέωση και αναγέννηση στη μουσική παιδεία στον τόπο μας. Είναι ένας χώρος όπου η εκμάθηση της μουσικής γίνεται με σοβαρότητα, οργάνωση και πλήρη προγραμματισμό από διπλωματούχους και έμπειρους καθηγητές. Διδάσκονται μαθήματα μουσικής για προσωπική ευχαρίστηση και πνευματική ευεξία, ή για ένταξη στα επαγγελματικά τμήματα και την απόκτηση Πτυχίων και Διπλωμάτων  αναγνωρισμένα από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προγράμματα είναι ευπροσάρμοστα και ευέλικτα για κάθε ηλικία, ώστε να ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των σπουδαστών μας. Η εκμάθηση των οργάνων γίνεται σε ατομικό μάθημα. Η μουσική κατάρτιση των σπουδαστών συμπληρώνεται με ολιγομελή ομαδικά τμήματα θεωρίας, σολφέζ,   ιστορίας μουσικής, μορφολογίας κ.α.

Το Ωδείο μας δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές κάθε ηλικίας να συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, ν’ ανταλλάσσουν απόψεις και να κάνουν  πράξη όσα διδάσκονται. Επίσης διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους εκδηλώσεις-συναυλίες, με αποκορύφωμα το θεσμό της «Μουσικής Εβδομάδας» στην οποία συμμετέχουν όλοι οι σπουδαστές του Ωδείου. Έτσι η εμπειρία των ζωντανών εμφανίσεων γίνεται βίωμα από τα πρώτα μαθήματα κάθε σπουδαστή.

Από το Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει τις μουσικές εκδηλώσεις της 3ης Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ενώ έχει αναπτύξει συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης με συνδιοργάνωση συναυλιών στο Βυζαντινό Λουτρό και τη Ρωμαϊκή Αγορά όπως επίσης με το «Αριστοτέλειο» Πανεπιστήμιο, το Τελλόγλειο, το ΚΘΒΕ, την Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Άμφισσας, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “Magna Graecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι κ.ά. Οι απόφοιτοί μας διακρίνονται στον επαγγελματικό μουσικό χώρο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και οι σπουδαστές μας αριστεύουν στις εξετάσεις εισαγωγής στις μουσικές σχολές των πανεπιστημίων Ελλάδας και εξωτερικού, στα μουσικά σχολεία, ενώ διακρίνονται σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης πρωτοπορούμε με τη διοργάνωση συναυλιών, παραστάσεων, σεμιναρίων, φεστιβάλ, εκπαιδευτικών εκδρομών και άλλων καλλιτεχνικών δράσεων και κάθε χρόνο παρουσιάζουμε έναν πλούσιο καλλιτεχνικό προγραμματισμό. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού μας, το Ωδείο μας έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας, προσφέροντας μουσική εκπαίδευση με κοινωνική ευαισθησία, καλλιτεχνική επάρκεια ενώ εξακολουθεί να έχει χαμηλά δίδακτρα.

Phone: +30 2310 263 703
Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκης
Κρίσπου 2, πλατεία Κουλέ Καφέ

Κλείστε συνάντηση