Τζοβάνι Αλέξανδρος

Σπούδαασε τραγούδι στο Κονσερβατόριο Prayner της Βιέννης (αποφοίτηση με Αριστείο) με τον τενόρο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης Jörg Schneider, καθώς και μελοδραματική υπό τις οδηγίες της Margarita Kyriaki-Wagner και του μαέστρου Werner Lemberg.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε σημαντικές σκηνές της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας, όπως στο φεστιβάλ όπερας της Oper Klosterneuburg, το Μέγαρο Μουσικής της Στουτγκάρδης (Liederhalle Stuttgart), την Όπερα Μουσικής Δωματίου της Κολωνίας, την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, την Ehrbar Saal, το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Πάρ αθίν αλός κ.α.
Έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως την Orpheus Kammerorchester Wien, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.ά.
Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά σε πολλές μουσικές κατευθύνσεις, με κύριο άξονα την αγάπη του για την ελληνική έντεχνη μουσική των μεγαλύτερων συνθετών των περασμένων δεκαετιών, καθώς και τη μεσογειακή και ευρωπαϊκή μουσική. Ασχολείται επίσης και με είδη με αναφορές στην παλιά τζαζ και την crossover τεχνική, παρουσιάζοντας τη δουλειά του σε θέατρα, μουσικές σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας.
Διδάσκει στο Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης από το Δεκέμβριο του 2019.

Κλείστε συνάντηση