Κακαϊδής Νίκος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε σπουδές φλάουτου με τη Jannina Batko στο Δημοτικό Ωδείο Θεσ/νίκης. Πήρε πτυχίο φλάουτου (άριστα παμψηφεί) με καθηγητή τον Philippe Malfait και δίπλωμα (άριστα παμψηφεί) με καθηγητή τον Dieter Vogt.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Istvan Matuz, Marc Grauwels, κ.ά.
Έχει διδάξει σε πολλά ωδεία της πόλης και στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Είναι καθηγητής στο Ωδείο Άνω Πόλης – Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσ/νίκης και σταο Ωδεία «Εν Τέχνη» και “Κύτταρο” – Σέρρες.
Έχει συνεργαστεί ως φλαουτίστας με διάφορους συνθέτες και τραγουδιστές (Ανδρέας Καρακότας, Βούλα Σαββίδη, Σοφία Αβραμίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Σπανός κ.ά.).
Υπήρξε μέλος της Orchestra Mobile, των “Swing ‘n Classic”, του συνόλου φλάουτων “SLAPTONGUE”, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της ορχήστρας “Συγχρονία” καθώς και των συγκροτημάτων “ΡΩΜΑΝΙΑ” και “ΦΥΓΑΔΕΣ”
Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στη Μονή Λαζαριστών, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Βαφοπούλειο Θέατρο, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στο Μύλο, στην Αίγλη, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Θες/νίκης κ.α.
Συμμετείχε στην ηχογράφηση των δίσκων “Το φτερό του Δράκου” (Δ. Μαρκατόπουλος – Χ. Παπαδόπουλος), “Το παρελθόν θυμήθηκα” και “Μικρή Αγάπη” (Μελίνα Ασλανίδου – “Οι απέναντι”), “Κάτω απ’ το δέρμα” και “Μικρά σημάδια” (Ροδάμα), “Χρυσαφένιοι κάμποι” (Κώστας Βίρβος).
Από το Φεβρουάριο του 2015, συνεργάζεται με την κιθαρίστα Παράσχου Ευαγγελία στο “Duo Terpsis” (www.duoterpsis.com)  και είναι μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου “Trio Ad Libitum’’.
Το 2017 στο Ωδείο Άνω Πόλης δημιούργησε την πολλά υποσχόμενη Ορχήστρα Φλάουτων  “+ΑΥΛΗΤΕΣ”.

Κλείστε συνάντηση