Παυλίδης Σάββας

Ο Σάββας Παυλίδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη της Ελένης Μαυροδή και συνέχισε τις προπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη του Ούβε Μάτσκε, από όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στο πιάνο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην οργανική εκτέλεση πιάνου στο Royal Welsh College of Music and Drama (UK) με τον Michael Young.

Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με πιανίστες όπως οι Louis Lortie, Steven Osborne, Freddy Kempf, Roger Owens, Graham Caskie, Mei Yi Foo, Δημήτρης Τουφεξής και Λάμπης Βασιλειάδης.

Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης και Ερμηνείας των τμημάτων Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας (2005). Ήταν επίσης φιναλίστ στο διαγωνισμό πιάνου EPTA UK 2013.

Έχει επιμεληθεί στο πλαίσιο μεταπτυχιακής τελικής εργασίας στο Royal Welsh College of Music and Drama της έκδοσης κομματιών του Νίκου Σκαλκώττα στην εργασία: Nikos Skalkottas. Echo and Procession to Acheron for piano solo: Critical and Performing editions (2014). Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ουαλία, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επισταμένως, μεταξύ άλλων, με την μελέτη και ερμηνεία πιανιστικών έργων Ιαπώνων και Ισπανών συνθετών.

Ζει στην Θεσσαλονίκη κι εργάζεται ως καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και στο Ωδείο Άνω Πόλης.

Κλείστε συνάντηση