Τσιγάρα Μαρία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και αργότερα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της καθηγήτριας Ζωής Σαμσαρέλου αποφοιτώντας το 2002 με δίπλωμα πιάνου και βαθμό «άριστα».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ερμηνευτικής του πιάνου με τους Ν. Τασόπουλο, Γ. Χατζηνίκο, Λ. Βασιλειάδη, G. Madge ,σεμινάρια μουσικής δωματίου με τους I. Dragneva, Ρ. Δράκο, παιδαγωγικής του πιάνου με τους Γ. Μαρκέα, J.T. Humphreys, Α. Κεχαγιά, Μ. Lewander, Π. Βούβαρη, Ξ. Θεοδωρίδου, Μ. Χρυσικόπουλο και σεμινάριο με θέμα ’’Οι αρχές του αυτοσχεδιασμού στην κλασική και τζαζ μουσική’’ με τον M. Leviev.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στη Θεσσαλονίκη, και άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου.
Συμμετείχε ως συνοδός πιάνου στο Φεστιβάλ Πηλίου και
υπήρξε μέλος του πιανιστικού μουσικού συνόλου ’’Τemperamentum” αποτελούμενο από οκτώ πιανίστες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζ. Σαμσαρέλου.
Εκπαιδεύτηκε στην τεχνική της αρχαίας λύρας ως μέλος του μουσικού συνόλου αρχαίας ελληνικής μουσικής «Ορφεία Αρμονία» υπό τη διεύθυνση του Δ. Δελφινόπουλου.
Συμμετείχε ως πιανίστρια στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας ‘’Felix Mendelssohn’’ που διοργάνωσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του ‘’Mendelssohn Stiftung Leipzig’’, αφιερωμένου στη μνήμη του μαέστρου Κοσμά Γαλιλαία και εμφανίστηκε ως σολίστ με την ίδια ορχήστρα τον Νοέμβριο του 2017 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ υπό την διεύθυνση του Π. Διαμαντή.

Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στην εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση ‘’Διδακτική της Μουσικής’’.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Άνω Πόλης.

Κλείστε συνάντηση