Μικτή Χορωδία

Δημιουργήθηκε με την συμπλήρωση των δέκα χρόνων λειτουργίας του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη του Αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή, τον Οκτώβριο του 2016.

Αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστές του Ωδείου. Αν και νεοσύστατη κατάφερε να συμμετάσχει σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο διεθνές φεστιβάλ “Armonie della Magna Graecia” στην Ιταλία, στα «Φωκικά 2017» του Δήμου Δελφών, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και σε ιστορικά μνημεία της πόλης όπως το Αλατζά Ιμαρέτ η Ρωμαϊκή Αγορά και το Βυζαντινό Λουτρό σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τον Νοέμβριο του 2017 παρουσίασε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ την Φαντασία του Μπετόβεν με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κάθε χρόνο διευρύνει το ρεπερτόριο και τις συνεργασίες της και εμφανίζεται σε όλες τις μεγάλες συναυλίες – διοργανώσεις του Ωδείου Άνω Πόλης. Την μουσική προετοιμασία & διεύθυνση της χορωδίας από την ίδρυσή της έχει ο Θάνος Μαρκατόπουλος και από το Σεπτέμβριο του 2018 η Μιρέλλα Λύκα.

Κλείστε συνάντηση