Γεωργία Μιχαηλίδου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία.

Σπούδασε Κλασσικό Τραγούδι και Πιάνο στην ‘Ελληνική Μουσική Ακαδημία’ και  πήρε τα Πτυχία της με Άριστα. Συνέχισε στο ‘Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης’ με τον Σόλωνα Μιχαηλίδη και άλλους πολύ σημαντικούς καθηγητές, από όπου απεφοίτησε  με Διπλώματα σολίστ Πιάνου και Τραγουδιού με Άριστα και βραβεία εξαιρετικής επίδοσης. Επίσης είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, στο τραγούδι, στο ‘Πανεπιστήμιο Μουσικής και Δραματικής Τέχνης της Βιέννης’. Απεφοίτησε με διπλώματα και διακρίσεις σε τρεις ειδικότητες: α) Τεχνικής τραγουδιού,  β) Όπερας και  γ) Lied και Ορατορίου (Lied αnd Oratorium). Ανώτατες σπουδές στο πιάνο ολοκλήρωσε με τον καθηγητή Dianko Iliew.

Mε διετή υποτροφία του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάση ολοκλήρωσε τις σπουδές της κοντά στις μεγάλες λυρικές τραγουδίστριες Giulietta Simionato και Hilde Zadek.
Ως Λυρική Σοπράνο  έκανε πολυάριθμες εμφανίσεις σε α) ατομικά ρεσιτάλ,  β) συναυλίες   με το δικό της  Ensemble „Metamorfon“, καθώς και με άλλα μουσικά σύνολα, γ) σολίστ σε ορατόρια – εκκλησιαστική μουσική, δ) σολίστ με ορχήστρες σε μεγάλα μουσικά κέντρα και φεστιβάλ της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων τραγούδησε στις μεγάλες επετείους των συνθετών W.A. Mozart, F. Schubert, P. Hindemith, Cl. Schumann, J. Brahms, F. Mendelssohn-Bartholdy, Σ. Μιχαηλίδη και R. Strauss.  Έκανε σειρά εμφανίσεων Ιμπρεσσιονιστικής Μουσικής και διεθνείς πρώτες εκτελέσεις έργων του 20ου αιώνα. Ηχογράφησε  επανειλημμένα για τις ραδιοφωνίες και τηλεοράσεις της Κύπρου, Ελλάδας, Αυστρίας και Γερμανίας.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της καριέρα, σημαντικότατη θέση κατέχει στη ζωή της η παιδαγωγική της δραστηριότητα, στη διδασκαλία του κλασσικού τραγουδιού. Από το 1984 είναι καθηγήτρια στο ‘Πανεπιστήμιο Μουσικής και δραματικής Τέχνης’ στη Βιέννη, όπου διδάσκει με μεγάλη επιτυχία. Απόφοιτοι της τάξης της κάνουν διεθνή καλλιτεχνική καριέρα ή διδάσκουν σε σχολεία, μουσικές σχολές, ωδεία κλπ.
Είναι μέλος σε επιτροπές αξιολόγησης, γνωμοδότησης και διορισμών καθηγητών, αλλά και σε επιτροπές μουσικών διαγωνισμών στην Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία κ.α.
Καλείται συνεχώς για να διδάξει σε Mastrerclasses τραγουδιού (Μονωδίας, Όπερας  και Lied) τόσο για σπουδαστές όσο και για παιδαγωγούς σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών (Αυστρία, Δανία, Ελλάδα, Φινλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Πορτογαλία κ.α.).

Το 2015 ίδρυσε, μαζί με τον βιολιστή-μαέστρο αδελφό της Μίκη Μιχαηλίδη το  „Πολιτιστικό Ίδρυμα Σόλων Μιχαηλίδης“ στη Κύπρο με σκοπό να αξιοποιήσουν και κάνουν γνωστό, στο ευρύ κοινό, το έργο του μεγαλύτερου Κύπριου μουσουργού. Επίσης να στηρίξουν και προωθήσουν τους νέους καλλιτέχνες, με συναυλίες, σεμινάρια και διαγωνισμούς.

Επίσης το 2013 ίδρυσαν τα „Σολώνεια μουσικά σεμινάρια“ στη Κύπρο, για να προσφέρουν με τις γνώσεις και την πολυετή τους πείρα τα μέγιστα, στα μουσικά νιάτα της Κύπρου. Ταλαντούχα παιδιά ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές τους εξετάσεις σε Πανεπιστήμια και νέοι καλλιτέχνες για διαγωνισμούς και ακροάσεις σε όπερες και ορχήστρες. Η ανταπόκριση των νέων είναι πολύ ικανοποιητική.

Κλείστε συνάντηση