Σεμινάριο Κλασσικού Τραγουδιού
Masterclass Μονωδίας, Όπερας και Lied με βραβεία σε Βιέννη και Κύπρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο του Σόλωνα Μιχαηλίδη και σε συνεργασία με τα «Σολώνεια» σεμινάρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Σόλων Μιχαηλίδης» με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, το Ωδείο μας έχει την τιμή αλλά και την πρωτοπορία να διοργανώσει σεμινάριο Κλασσικού Τραγουδιού με την κα Γεωργία Μιχαηλίδου, διακεκριμένη Λυρική σοπράνο, εξαίρετη παιδαγωγό και Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σόλων Μιχαηλίδης».

 

 

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 & 4 Μαρτίου 2019 και θα περιλαμβάνει τρία ημίωρα μαθήματα για τον κάθε ενεργό συμμετέχοντα ο οποίος και θα δηλώσει τα έργα που θα ήθελε να δουλέψει. Η διδάσκουσα θα προτείνει έργα του Σόλωνα Μιχαηλίδη ανάλογα με τις δυνατότητες των συμμετεχόντων. Οι ενεργοί συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν την δουλειά τους στην τελική συναυλία του σεμιναρίου στις 4 Μαρτίου το απόγευμα. Η ακριβής ώρα και ο τόπος διεξαγωγής της συναυλίας θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου 2019 στη γραμματεία του Ωδείου. Σε περίπτωση κάλυψης των θέσεων θα υπάρξει ανακοίνωση λήξης των αιτήσεων.

Κόστος συμμετοχής: Ενεργοί 75 ευρώ, Ακροατές 20 ευρώ (για όλες τις ημέρες). Το κόστος περιλαμβάνει και την αμοιβή του συνοδού πιανίστα.

Καινοτομία του σεμιναρίου θα αποτελέσει η απονομή εξαιρετικών βραβείων στους συμμετέχοντες που θα διακριθούν για την απόδοσή τους κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αλλά και της τελικής συναυλίας.

 

 

 

Οι διακριθέντες που θα επιλέξει η διδάσκουσα σε συνεργασία με τον κ. Μίκη Μιχαηλίδη, συνιδρυτή των «Σολώνειων» μουσικών σεμιναρίων και διακεκριμένο βιολονίστα, καθώς και τον Δ/ντή του Ωδείου μαέστρο κ. Παναγιώτη Διαμαντή, έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν:

1. Στην συναυλία της τάξης των σπουδαστών του Prayner Konservatorium της Βιέννης της καθηγήτριας κας Γεωργίας Μιχαηλίδου στις 18 Ιουνίου 2019 στη Βιέννη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη μοναδική αίθουσα Palais Ehrbar της Βιέννης.

2. Σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο κατά την διάρκεια των σεμιναρίων «Σολώνεια», στη Λευκωσία της Κύπρου. Η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος θα ανακοινωθούν τέλος Νοεμβρίου 2018.

Κλείστε συνάντηση